dimecres, 20 de maig del 2015

Suite francesa


Els dies previs a la invasió alemanya, a Paris es respira un ambient d'incertesa i incredulitat. Amb les primeres bombes milers de famílies es llencen a la carretera en cotxe, en bicicleta o a peu: rics burgesos angoixats, amants abandonades, avis oblidats en el viatge, tots pateixen les conseqüències. A mesura que els invasors van prenent possessió del país es nota una desfeta de l'ordre social i el naixement d'una nova època.
Irène Némirovsky

Em va encuriosir el llibre, després d'haver vist la pel.lícula. Pretenien ser 5 llibres, abans de que els nazis la tanquessin al camp d'Auschwitz. Només se n'han trobat dos. Una vegada més em demostra que a cada bàndol hi havia gent bona i gent dolenta...
El considero molt recomanable.

4 comentaris:

  1. El vaig disfrutar -i patir- molt llegint-lo. No sé si aquesta edició duu un apèndix biogràfic sobre l'autora, així com la correspondència entre el seu marit i ella. A mi em va impactar molt, tant que em fa un poc de mandra anar a veure la pel·lícula.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Si que la porta al darrera. Veig que també et va impactar. Pel que fa la pel·lícula només es tracta d'un tros del llibre. Descriu molt la vida quotidiana.

      Elimina
  2. els crítics no pensen que la peli sigui tan bona

    ResponElimina