dimarts, 27 de gener del 2015

Ja en són 70.


A 70 anys de l'alliberament d'Auschwitz (27 de gener de 1945) em pregunto com pot haver-hi tanta gent que tingui tan poca memòria i que amb el seu vot facin renéixer, de nou, els nazis?
Que no llegeixen la història? Veig que no.
Encara queda molt per ensenyar.

p.d: Amb pocs escons, però tercera força més votada a Grècia.

7 comentaris:

  1. No sé les maneres d'aquells temps, pel que ens mostren a les pel·lícules sempre són més grandiloqüents, però sé les maneres que tenen ara. Camuflen les mateixes tendències i el mateix odi en moderació. Un missatge que va calant perquè allà a Grècia tenen un atur del 27% si no m'equivoco. Només cal que tinguis una bona plataforma per dir que els immigrants s'enduen la feina i les subvencions perquè la gent d'allà els agafi mania. El missatge 'primer els de casa' que també donen els feixistes de PxC aquí. Diuen que donaran prioritat a la gent autòctona, però fins i tot això és un eufemisme, què vol dir ser autòcton. Un fill d'immigrants nascut aquí, perfectament integrat, no és autòcton? Doncs la majoria que criden aquest missatge són fills d'immigrants andalusos que en molts casos no estan pas millor integrats. Darrere del missatge que afavoriran la gent de 'casa', s'amaga un 'i exterminarem els que tinguin un altre color de pell si podem'. Però això no surt a les mateixes plataformes. Missatge enganyós, i poca lectura entre línies.

    Parlo d'aquí, no sé com funciona Alba Daurada, el meu coneixement de la política grega és la mateixa que la que tinc de la formació de púlsars a partir de la implosió de les supernoves. Ni tan sols crec que sigui així. És més, m'interessen molt més les supernoves que la política grega.

    Però potser faré un post un dia sobre això del missatge de moderació i el que s'amaga darrere...

    ResponElimina
    Respostes
    1. Les supernoves? hehehe...no m'estranya. Aquests missatges enganyosos que pretenen fer creure aquests partits només capten a uns quants. El mal és que quan se'n adonen a qui han donat el seu vot ja és massa tard...és una llàstima. Estaria bé un post dels teus.^-^

      Elimina
  2. malauradament ni memòria ni saber història, pocs queden ja vius que varen viure tot allò i sí realment és preocupant, i greu que encara sortin partits d'aquesta mena i a sobre tinguin vots

    ResponElimina
  3. És una mica tard per mi. Demà us contesto

    ResponElimina
  4. Per desgràcia, un parent meu molt jove va caure al parany. En el seu moment, em va dir que compartia aquesta manera de pensar perquè el que ens conta la Història no és cert.

    La gent els vota perquè els han sabut rentar molt bé el cervell. Assusta.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Per desgràcia els enganyen amb mentides. Hitler governava per guanyar unes eleccions. Tot torna. Això és el que em fa més por.

      Elimina